În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului (IJSU) Vaslui au intervenit la 23 misiuni.

Dintre acestea, 18 au fost intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate, în localitatea Muntenii de Jos.

Secţia de Pompieri Huşi a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în municipiul Huşi. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta pe aproximativ 60 metri pătraţi de vegetaţie uscată, cu posibilitatea propagării la pădurea din imediata apropiere.

Pompierii vasluieni au mai localizat și lichidat un incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Bouşori, comuna Soleşti, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără la depozitul de furaje, cu pericol de propagare la vecinătăţi. În incendiu au ars 120 baloţi de lucernă.

Punctul de lucru Ivăneşti, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a stins un incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Armăşoaia, comuna Pungeşti, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta, cu flacără, la peste 5 hectare de vegetaţie uscată, cu posibilitatea propagării la pădurea din imediata apropiere şi casele din vale. Au ars peste 5 hectare de vegetaţie uscată. Au fost salvate pădurea şi casele care se aflau la mai puţin de 50 metri faţă de zona incendiată.

Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea 1 Decembrie, comuna Banca, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta, cu flacără, pe aproximativ 1 hectar de vegetaţie uscată, cu posibilitatea propagării la culturile agricole din zonă. A ars aproximativ 1 hectar de vegetaţie uscată şi au fost salvate culturile agricole din imediata apropiere a zonei incendiate.

Articolul precedentLiga de Est Vaslui, senioara taekwon-do-ului românesc!
Articolul următorDocument de identitate fals descoperit la controlul de frontieră