Grupul  vocal  folcloric ”Vălencuțele”, de la Școala Gimnazială Nr.1 Văleni,  este  coordonat  în prezent  de învățătoarea Patricia Benghea.

Cu  sprijinul Primăriei Văleni, condusă de primar Radu Beligan, al Căminului Cultural Văleni, director Mihăiță Lungu, și al Școlii Gimnaziale Nr.1 Văleni, director Gabriela Lisievici, cu toate că este recent înființat, grupul  a avut o activitate culturală deosebită în ultima perioadă.

Vălencuțele au debutat la Ferești, în decembrie 2017, sub coordonarea profesorului de religie, Marian Tudusciuc, la un Concurs de colinde din cadrul unui Simpozion Județean, organizat de școala din localitate, luând cu ușurință Premiul I.

În luna august  2018 și-a schimbat numele în Grupul Vocal Folcloric ”Vălencuțele” și a participat deja la două festivaluri naționale de folclor ”La Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, și cel de-al doilea, în comuna Balș, județul Iași, câștigând de fiecare dată Premiul I. Grupul este  format din 10 eleve de la clasele a VII-a și a VIII-a.

Au  prezentat programe artistice pe scena a patru comune din județul Vaslui, la invitația solistei de muzică populară, Nadia Duluman, la Văleni, Armășoaia-Pungești, Gârceni și  Deleni.

Grupul a avut parte și de apariții la posturile naționale de televiziune. Moderatorul unei emisiuni TV, Cristian Harhăță, spunea: ”Grupul  Vălencuțele – un grup de care se va mai auzi în folclorul  românesc, datorită ambiției și perseverenței acestor fete frumoase și talentate”.

Au  urmat  filmările la Muzeul Județean Vaslui, pentru Gazeta Mondenă TV, emisiune transmisă online pe Facebook, timp de o lună, începând cu data de 6 noiembrie 2018.

Grupul  își propune  să participe la cât mai multe concursuri și festivaluri de folclor din țară.

”Este un grup care face cinste școlii noastre, care reprezintă cu onoare școala și comunitatea din care face parte, coordonat de doamna consilier educativ al școlii, o doamnă inimoasă, cu inițiativă. Dorim Vălencuțelor mult succes și la cât mai multe apariții. Este un grup de care cu siguranță vom mai auzi”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Văleni , prof.Gabriela Lisievici.

Articolul precedentPolițistul Vizitiu a scăpat de arest
Articolul următorLiga a 4-a, în stand by!