Plouă abundent la începutul lunii iunie, iar valorile termice se vor situa  sub cele specifice în luna iunie. 

În prima parte a lunii iunie, conform prognozei realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Apoi regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.
 
Luni, 31 mai, conform ANM, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse, trecător şi izolat însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi pe alocuri însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.
 
Vara vine cu vreme instabilă şi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Marţi, 1 iunie, conform ANM,  cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii vor fi averse, însoţite pe alocuri şi de descărcări electrice. Excepţie vor face regiunile sud-vestice unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Punctiform cantităţile de apă vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.
 

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE 4 SĂPTĂMÂNI:

 
Prognoza meteo pentru săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Excepţie vor face regiunile nordvestice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 
Prognoza meteo pentru săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021
 
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.
 
Prognoza meteo pentru săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.
Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
 
Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021
 
Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Articolul precedentFenomene extreme, instabilitate puternică, grindină – Ce zone sunt afectate și cât mai ține vremea urâtă
Articolul următorÎncep înscrierile la prima sesiune a Bacalaureatului. Calendarul examenului – MODIFICĂRI la evaluarea competențelor