Actiunea de control a Politiei Rutiere, organizata vineri noaptea in Bucuresti si in Judetul Ilfov, a urmarit in principal conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului, dar si alte categorii de abateri de la normele de circulatie

În dimineața zilei de 7 februarie a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma cercetărilor, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au stabilit următoarele: un bărbat în vârstă de 20 de ani, din comuna Vutcani, județul Vaslui, care nu poseda permis de conducere, pe fondul oboselii la volan, precum și a lipsei de experință, a pierdut, într-o curbă la stânga, controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în afara părții carosabile.

Din testarea acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, bărbatul este bănuit și de comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință, întrucât nu avea încuviințarea administratorului societății care deținea autovehiculul.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și furt în scop de folosință, fapte prevăzute și pedepsite de articolele 335 (alin. 1), 336 (alin. 1) și 196 (alin. 1 și 2)  din Codul Penal.

De asemenea, s-a luat măsura reținerii acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Articolul precedentMii de permise de conducere emise de SPCRPCIV Vaslui
Articolul următorGrupa 2003 de la LPS Vaslui a lăsat o impresie bună în Ucraina