Poliţiştii vasluieni cercetează patru bărbați cu vârste între 27 și 58 de ani, din municipiile Huși și Vaslui, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor „efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” şi „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi folosite de către pirotehnicieni”. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui efectuează cercetări față de patru bărbați cu vârste între 27 și 58 de ani, din municipiile Huși și Vaslui, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor „efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” şi „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi folosite de către pirotehnicieni”. În urma activităților desfășurate în 5 dosare de cercetare penală au fost depistate și ridicate în vederea confiscării un număr de 34.324 articole pirotehnice, din categoria F1-F4, în valoare de peste 9.000 lei.

 

Astfel, la data de 21 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui au depistat în parcarea unui centru comercial din municipiul Vaslui, un bărbat de 27 de ani din Lipovăț, județul Vaslui care comercializa, fără drept, articole pirotehnice. În autoturismul pe care acesta îl folosea au fost identificate și ridicate în vederea cercetării un număr de 23.181 articole pirotehnice, din categoria F1-F4, în valoare de peste 5.000 lei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” şi „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi folosite de către pirotehnicieni”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 37 lit. a şi c din Legea 126/1995-modificată, privind regimul materiilor explozive.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui cu participarea colegilor de la Serviciul Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, cu ocazia cercetărilor efectuate în 4 dosare penale au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, la imobile de pe raza municipiului Huși, județul Vaslui.

În urma acestor activități au fost identificate și ridicate în vederea cercetării un număr de 11.143 articole pirotehnice, din categoria F1-F4, în valoare de peste 4.100 lei.

Și în aceste cauze penale se vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” şi „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi folosite de către pirotehnicieni”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 37 lit. a şi c din Legea 126/1995-modificată, privind regimul materiilor explozive.

Articolul precedentProiectul „Căldură pentru inimi curate” pentru 300 de copii
Articolul următorFOTO: Colindători la Biserica ”Sf.Ioan Botezătorul”