Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui va organiza cea de-a doua ediție a Simpozionului Internațional de Arheologie Didactică, eveniment care va avea loc pe 14 noiembrie 2019.

Tema centrală a acestui an, în efortul dascălilor de a scoate la iveală și de a reînvia ce a fost mai bun din lumea didacticii, este durabilitatea teatrului și a ludicului ca strategii didactice de succes – „Teatrul de animație – univers educațional atemporal”.

”Evenimentul este încadrat, anul acesta, în noul proiect Erasmus + KA229 pe care l-am creat și pe care îl coordonăm, ”Pantins pour l inclusion”, și care regrupează în jurul studierii limbilor franceză, engleză, italiană ca limbi de învățare și comunicare, școli din Portugalia, Italia, Cipru și România. Tot în cadrul acestui Simpozion, vom lansa primul număr al revistei române de Arheologie Didactică, publicație originală care conține cele mai bune articole și cele mai bune intervenții ale ediției 2018 a Simpozionului”, a spus Alexandru Mîță, purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui.

Arheologia didactică este un concept novator, pentru a răspunde unei nevoi intense de recuperare a ceea ce s-a pierdut și de reintroducere în circuitul valorilor spirituale, cu focalizare pe cele didactice, a unor idei, metode, procedee și proceduri, a unor aplicații care au fost multe pre repede și pe nedrept date uitării.

Articolul precedentTermprod trece la Goscom Vaslui
Articolul următorPeste 1.200 de firme din Vaslui radiate!