Cehia s-a impus în fața Elveției și a câștigat Mondialul de hochei pe gheață, pe care l-a găzduit.

Cehii au cea mai valoroasă garnitură din ultimii 14 ani, la hochei pe gheață, o demonstrează titlul mondial cucerit duminică. În fața celor peste 17.000 de suporteri prezenți în sala polivalentă O2 Arena, de la Praga, naționala Cehiei și selecționata Elveției s-au anihilat, reciproc, timp de două reprize.

David Pastrnak a adus mult-așteptata deschidere de scor, la mijlocul reprizei a treia, când a trimis pucul în poartă, spectaculos, din lateral stânga, printre apărătorul și portarul adverși. Un alt hocheist venit din campionatul nord-american NHL, David Kampf, a decis soarta finalei, în ultimele secunde, când a finalizat cu poarta goală, moment care a declanșat euforia până la paroxism a fanilor din tribune.

Cehia este noua campioană mondială la hochei pe gheață, după ce a învins-o pe Elveția, surpriza ediției, cu scorul de 2-0.

Pentru cehi, a fost al șaptelea titlu mondial din istorie și primul, din 2010 până în prezent. De partea cealaltă, helveții au obținut argintul, pentru a patra oară, într-un palmares din care lipsește aurul.

Tot ieri, la Praga, Suedia a câștigat bronzul, datorită victoriei cu 4-2 în fața Canadei, în finala mică a Campionatului Mondial de hochei pe gheață.

Articolul precedentSpania va trimite Ucrainei rachete Patriot şi tancuri Leopard
Articolul următorUniversitatea Craiova va juca în Conference League