Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Pochidia, județul Vaslui, a fost arestat la începutul acestei luni după ce a fost acuzat de ultraj împotriva a doi polițiști. Echipajul de poliție fusese solicitat în zonă în urma unei dispute între vecini.

Incidentul s-a petrecut pe 2 mai a.c., când un echipaj al poliției a fost solicitat prin apel la 112 în urma unui conflict izbucnit între doi vecini. Cei doi polițiști ajunși la fața locului au constatat că între un bărbat în vârstă de 42 de ani – Iulian Nechifor și o vecină de-a acestuia, exista un conflict verbal. Oamenii legii susțin că în timp ce legitimau apelanta care a solicitat prezența lor în zonă, Iulian Nechifor s-a apropiat și a devenit violent, încercând s-o lovească pe femeie.

Polițiștii menționează că au încercat să-l legitimeze pe bărbatul agresiv dar că acesta a refuzat și după ce l-a împins pe unul dintre ei, a fugit spre locuința sa. Polițiștii l-au ajuns din urmă și l-au urcat în mașina de serviciu, îndreptându-se către Postul de Poliție Pochidia. Aici, oamenii legii povestesc că Iulian Nechifor a coborât din autospecială, devenind agresiv verbal cât și fizic.

Cei doi polițiști au fost nevoiți, după cum spun chiar ei, să folosească forța pentru a-l încătușa și l-au dus la sediul Poliției din municipiul Bârlad.

De la audieri, la spital…

După câteva ore de audieri, la sediul poliției din Bârlad a fost solicitată o ambulanță care l-a transportat la Iulian Nechifor la spitalul municipal de urgență, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial.

„Pacientul a suferit un traumatism cranio-facial cu pierderea cunostintei, fiind investigat la Computerul Tomograf, care nu a reliefat leziuni, a fost investigat neurologic, nu s-a gãsit nimic si a fost trimis acasã cu recomandãri”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului din Bârlad.

Pe data de 4 mai însă, polițiștii au mers la domiciliul lui Iulian Nechifor și l-au reținut pe motiv că agenții care au anchetat cazul pe 2 mai, au depus plângere pentru ultraj. S-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în fața judecătorilor bârlădeni cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe 5 mai, Iulian Nechifor, a fost condus în arestul IPJ Vaslui, magistrații fiind de acord cu propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Familia bărbatului este hotărâtă să-i acționeze pe cei doi polițiști în judecată.

Articolul precedentCapela din cadrul DGASPC Vaslui va fi sfinţită de patru Ierarhi
Articolul următorConcursul interjudețean „Istoria fără manual” – Ediția a IX-a