Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat, la DIGISPORT, faptul că Bucureștiul va fi scos de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020 dacă nu va rezolva problema cu spectatorii.

Este o asumare pe Euro 2020 ca să avem, spectatori la meciuri. Am vorbit ieri cu domnul Florin Câțu (n.r. – premierul României) să se dea o Hotărâre de Guvern special pe acest turneu final, pentru a rezolva problema cu fanii. Trebuie să ne asumăm că vom avea un procent de 20-25% de spectatori la meciuri, indiferent de evoluția pandemiei. Altfel, riscăm să ne scoată din lista orașelor gazdă și va fi un dezastru pentru noi”, a spus Novak, prezent în studioul emisiunii Liga DigiSport.

Ministrul se bucură că se fac pași înainte în acest proiect: ”Putem să decidem noi cu Ministerul Sănătății, este un pas înainte. Este vorba despre un procent de 20-25% de spectatori. Este un proiect axat exclusiv pe Euro 2020, nu și pentru alte competiții interne.”

Novak a mai spus că este greu de crezut că la meciurile din Liga 1 vor avea acces spectatorii înainte de Euro 2020. Totuși, a lăsat de înțeles că este posibil ca unele partide din întrecerea internă să se dispute cu spectatori și a explicat și de ce.

Lucrăm pe acest cadru și cu testele PCR. Nu vrem să creăm probleme înainte de Euro 2020. E clar că o să avem nevoie, totuși, de câteva meciuri-teste, meciuri pilot, și o să vedem dacă se va decide și dacă sunt cluburi care să-și asume să rezolve aceste standarde.

Ideea este că România va trebui să demonstreze că este capabilă să organizeze meciuri cu public.

Dacă nu vom reuși să punem la cale un plan, și nu vom avea spectatori la meciuri, atunci Bucureștiul va fi scos de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020, a mai spus Novak, la Digi Sport.

Declarațiile VIDEO, aici.

 

 

Articolul precedentIa pastila SRS! Cât de iresponsabil poate fi un ministru?
Articolul următorAgenția Europeană a Medicamentului a decis: Vaccinul AstraZeneca este SIGUR și EFICIENT