Imagini revoltătoare au fost filmate într-unul din saloanele spitalului municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, în care se văd cum gândacii ies din crăpătura unui perete. Salonul se află la etajul 2, chiar în incinta secției de „chirurgie septică”.

În imaginile filmate de un pacient se vede cum insectele ies din crăpătura unui perete, din imediata vecinătate a unei chiuvete și a mesei unde pacienții mănâncă.

Insectele mişună peste tot, după cum susține pacientul, în saloanele aparținând Secției de Chirurgie Septică și ORL din cadrul Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman”. Prin paturi, pe chiuvetă, prin noptiere şi dulapuri, pe pereți, pe alimente, pe medicamente, și dacă pacienții nu sunt atenți, chiar pe fețele acestora, după cum susține cel care a filmat.

Pacienți puși în pericol: Toaletă comună pentru pacienții de la ORL și Chirurgie Septică!

De asemenea, în filmarea făcută cu telefonul mobil trimisă pe adresa redacției Realitatea de Vaslui, apare și toaleta secției mai sus amintite care deservește toate cele șapte saloane. Într-un cuvânt: femei, bărbați și copii, fie că sunt pacienți ai Secției ORL sau la Chirurgie Septică, folosesc o singură toaletă.

Reacția conducerii spitalului din Bârlad se lasă așteptată

Realitatea de Vaslui a încercat să obțină un punct de vedere cu privire la imaginile în care apar gândacii în secția de Chirurgie Septică și ORL, de la managerul Daniela Borș, care o înlocuiește pe purtătoarea de cuvânt a unității spitalicești, dr. Angelica Gramaticu, cea din urmă fiind plecată în concediu. După mai multe apeluri, managerul Daniela Borș a răspuns la telefon și ne-a transmis că pentru moment nu poate da relații deoarece se află într-o discuție, sugerând să revenim mai târziu. Lucru care s-a și întâmplat, însă managerul spitalului bârlădean nu a mai răspuns la telefon.

Scandalul mutării secțiilor din spitalul bârlădean continuă

În baza unor informații parvenite pe surse reporterilor noștri, am întrebat conducerea spitalului din Bârlad încă de acum câteva săptămâni, care a fost motivul care a stat la baza deciziei de a muta secția de ORL din vechea locație, într-una în care condițiile par a fi cu mult sub limita legală.

Conducerea pare a fi luat decizia a „comasa” două secții, într-o locație unde toaleta este la comun pentru femei, bărbați și copii, unde sala de tratamente este una și aceeași pentru ambele secții și unde pubelele cu gunoi menajer sunt depozitate la câțiva metri de cabinele de duș și wc. . Din nou, nici până astăzi, Realitatea de Vaslui nu a primit nici un răspuns referitor la situația semnalată.

Surse din interiorul spitalului bârlădean spun că în fosta locație de unde a fost mutată secția ORL ar fi trebuit să se mute secția de Dermatologie, iar în locul acesteia ar urma amenajarea unor cabinete pentru „colonia moldovenilor” – așa cum sunt numiți medicii cu origini din R. Moldova care profesează la Bârlad. Aceleași surse mai susțin că „schimbul de locații” se va face după modernizarea fostei secții ORL.

Articolul precedentCele mai bune academii de handbal feminin vin la Vaslui
Articolul următorBârlad: Indicatoare noi cu denumirile străzilor – FOTO