Israelul a lansat mai multe rachete care au lovit containere din portul Lattakia, în vestul Siriei, în noaptea de luni spre marţi, a anunţat agenţia de presă siriană, informează AFP.

În urma acestui bombardament, a luat foc „un anumit număr de containere comerciale”, fără a face victime, a precizat agenţia siriană, făcând referire la „o ripostă a apărării noastre antiaeriene”.

Fotografii difuzate de SANA arată un incendiu în parcul de containere, iar televiziunea de stat a dat asigurări ulterior că „echipele de pompieri au stins incendiul care s-a declanşat în portul Lattakia în urma agresiunii israeliene”.

 

De la începutul războiului în Siria, în 2011, Israelul a lansat sute de raiduri aeriene asupra teritoriului sirian, ţintind în special poziţii ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah, care luptă de partea regimului de la Damasc.

 

Israelul confirmă foarte rar aceste atacuri asupra Siriei vecine, însă afirmă cu regularitate că statul israelian nu va permite acestei ţări să devină un cap de pod pentru forţele Republicii Islamice ale Iranului, inamicul său înveterat.

Cea mai recentă serie de astfel de atacuri a avut loc la 24 noiembrie şi a vizat zone unde Hezbollahul libanez pro-iranian este implantat în centrul Siriei. Trei militari sirieni şi doi membri ai miliţiilor afiliate Hezbollah au fost atunci ucişi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie nonguvernamentală cu sediul în Regatul Unit şi care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară aflată în război. (Sursa: Agerpres)

Articolul precedentNouă ședință de URGENȚĂ a coaliției de guvernare pe tema pensiilor speciale: Discuții pe banii aleșilor locali – Ce se va întâmpla cu legea
Articolul următorSorin Cîmpeanu spune că testarea pe bază de salivă nu este un act medical: „Testul se poate asemăna și cu cel de sarcină sau cu tăierea unghiilor”