Mai multe schimbări de direcție și o înălțime mult prea joasă pentru un avion care a zburat miercuri, în jurul orei prânzului, deasupra blocurilor din Bârlad. Aparatul de zbor a atras atenția locuitorilor din zona Confecții, care priveau uimiți manevrele pilotului.

Avionul, care a apărut de undeva din direcția de est a orașului, a atras atenția prin zborul la mică altitudine și prin manevra de înclinare la dreapta, vrând parcă să ocolească un bloc cu opt etaje (blocul M2), ca mai apoi să planeze lin spre partea de vest a Bârladului.

„Nu avem cunoștință despre un asemenea incident, dar imediat ce vom intra în posesia informațiilor referitoare la cele semnalate, vom reveni cu lămuriri pe marginea subiectului”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, referitor la incidentul respectiv.

Rămâne de văzut dacă se va stabili ce tip de avion era cel care a survolat blocurile la o distanță atât de mică și motivul pentru care a zburat la altitudinea respectivă.

Avioanele comerciale zboară la altitudini între 9,5 și 11,5 kilometri de sol. Doar în cazul unei urgențe, cum ar fi depresurizarea cabinei, pilotul poate aduce aparatul mai aproape de sol pentru siguranța celor de la bord. Alt motiv ar fi combustibilul, la altitudini mai joase avioanele planând mai ușor cu ajutorul vântului și astfel consumul este mult mai eficient.

Articolul precedentȘeful de Post de la Vetrișoaia a decedat în accidentul de la Vetrișoaia
Articolul următorFostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, vrea internaționalizarea afacerilor românești