Vremea este foarte rece în data de 17 decembrie. Temperaturile scad brusc și se vor înregistra nopți și dimineți mai reci decât până acum.

Astazi, vremea va fi în general închisa în zonele de deal şi de munte, unde se vor semnala precipitaţii mai ales sub forma de ninsoare. În restul teritoriului înnorarile vor fi temporare, iar precipitaţiile mixte şi pe arii restrânse. Vântul va avea local intensificări, mai ales în est, sud-est şi sud-vest, dar mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depaşi 70…80 km/h viscolind ninsoarea. Pe alocuri se va depune polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade.***

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros şi trecator vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 6…7 grade.***

La munte, vremea va fi în general închisă şi temporar va ninge. Vântul va avea local intensificări, cu precădere pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h viscolind ninsoarea. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore în zone din nouă judeţe situate în Muntenia, Transilvania şi Moldova, în timp ce în zona Banatului se va semnala ceaţă şi gheţuş.

Astfel, până la ora 9:00, în zona joasă a judeţelor Arad şi Timiş va fi, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Până la ora 8:00, în zona de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava, Neamţ, Caraş-Severin şi Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală între 80 şi 100 km/h, transport de zăpadă care va determina scăderea vizibilităţii şi ninsoare viscolită.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. 

Articolul precedentIeșean prins băut la volan în județul Vaslui. Ce alcoolemie avea bărbatul
Articolul următorAveți mare grijă la cozonacii din comerț! Pot fi foarte periculoși. Sfaturile ANPC