În perioada 19 – 21 octombrie 2018, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 47 misiuni, astfel:

 • 38 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
 • 9 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor;

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor: 

 • vineri, 19 octombrie, la ora 07.55, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, produs la un autoturism, în localitatea Muntenii de Jos, communa Muntenii de Jos, județul Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric, la un conductor electric neizolat corespunzător, în urma acestuia a ars blocul de lumini al autoturismului.
 • vineri, 19 octombrie, la ora 18.21, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu într-o clădire dezafectată, în orașul Negrești, județul Vaslui. Au ars rafturi, ladă frigorifică, pat și deșeuri din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 06.17, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Punctul de lucru Ivănești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la o casă, în localitatea Buscata, comuna Ivănești, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta fără flacără în pereții acesteia. S-au decopertat pereții pentru stingerea focarului de incendiu. Urmare a incendiului a ars o magazie din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 10.06, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherghești, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la un depozit de furaje, în localitatea Soci, comuna Gherghești, județul Vaslui. Urmare a incendiului au ars 5 tone de furaje. Au fost salvate casa învecinată și adăpostul de animale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 10.35, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tanacu, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Benești, comuna Tanacu, județul Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic a unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat. În urma incendiului a ars locuința cu bunurile aferente, au fost salvate casele și anexele învecinate.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 14.12, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în localitatea Sârbi, comuna Banca, județul Vaslui. Urmare a incendiului au ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 14.54, un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Bârlad. Au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 15.48, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o casă, în localitatea Pușcași, comuna Pușcași, județul Vaslui. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără intensă într-un dormitor. Au ars diverse textile, pat, masă, ușă, a fost degradată zugrăveala și parchetul dormitorului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor, mai mici de 7 ani, cu focul.
 • sâmbătă, 20 octombrie, la ora 19.03, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în localitatea Buhăiești, comuna Vulturești, județul Vaslui. Au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Articolul precedentFotbalul se mută la sat: Pe 27 octombrie debutează Cupa Satelor
Articolul următorJoi, 25 Octombrie, militarii Ministerului Apărării Naţionale sărbătoresc Ziua Armatei României.