Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, 127 de profesori care au dorit să se titularizeze în învățământ în acest an au solicitat să nu le fie validate tezele scrise pe care le-au predat la cel puțin o oră de la afișarea subiectelor, așa cum prevede metodologia.

De asemenea, alte 89 de persoane, din cele 508 care s-au înscris la examenul de titularizare, nu s-au prezentat deloc la concurs. În procente, un sfert din candidați au dat bir cu fugiții de la examen.

Astfel, către corectare au fost trimise doar 292 de lucrări. La nivel județean există 116 posturi titularizabile. La acestea se adaugă 478 de catedre complete, cu o viabilitate doar pentru un an. De asemenea, mai sunt puse la dispoziție 1.794 de posturi incomplete.

”Din cei 127 de candidați retrași în timpul examenului, 10 au făcut-o din motive medicale, iar restul din motive personale. Aceștia nu sunt obligați să menționeze motivele retragerii atunci când solicită să nu le fie luate în considerare tezele”, au declarat reprezentanții ISJ Vaslui.

Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, rezultatele vor fi afișate marți, 23 iulie 2017, contestațiile se vor înregistra la ISJ în perioada 23-24 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 30 iulie.

Articolul precedentUn tânăr din Pușcași și-a pus capăt zilelor
Articolul următorExplicațiile primarului Boroș legate de scandalul „terenuri pentru Vip-uri” – VIDEO