Astăzi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a avut loc o ceremonie militar-religioasă, dedicată Zilei Armatei Române.

La festivitate au participat reprezentanți au autorităților locale și județene, ai unităţilor militare, ai instituţiilor publice, veterani de război, cadre militare ȋn rezervă și retragere, precum și profesori și elevi din municipiul Vaslui.

Manifestările au debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat al Romȃniei, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, și au fost rostite alocuțiuni.

”Când vorbim de armata română la nivel de județ, amintim de Peneș Curcanul, un simbol al independenței României de la 1877, pe mareșalul Constantin Prezan, ale căror calități de bun militar au fost evidențiate în primul război mondial, pe linia de front Mărăști-Mărășești-Oituz, sau generalul de divizie Ion Rășcanu, un model demn de apreciat, atât din perspectiva umană, cât și din cea profesională, fiind un bun primar al Vasluiului. Armata a fost şi a rămas una dintre instituţiile fundamentale ale statului, ocupând un loc privilegiat: de apărător al valorilor fundamentale ale poporului român. Militarii români şi-au demon­strat curajul, profesionalismul şi devotamentul în misiunile internaţionale, ca parteneri de încredere ai aliaţilor României. În numele Instituţiei Prefectului, vă asigur de întreaga recunoştinţă şi profunda consideraţie pe care cetăţenii judeţului Vaslui le poartă ostașilor Armatei Române, cei care, prin legământ sfânt, şi-au pus viaţa în slujba Patriei şi a Poporului. La mulţi ani, Armatei Române!”,a declarat subprefectul Mircea Gologan.

Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare din cadrul Unității Militare din Bârlad.

GALERIE FOTO

 

Articolul precedentPrimarul de Oșești, găsit incompatibil de ANI
Articolul următorVIDEO. O femeie de 39 de ani a ajuns sub roțile unui tren din Gara Bârlad