În acest an, pe 28 februarie, se împlinesc 86 de ani de la atestarea documentară a  Protecţiei Civile în România şi 51 ani de Protecţie Civilă în judeţul Vaslui.

În tot acest timp, specialiştii de protecţie civilă şi-au îndeplinit cu dăruire misiunile, fiind alături de semenii lor în toate momentele dificile: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, accidente aviatice sau tehnologice, asanarea terenului de muniţia rămasă neexplodată şi alte situaţii de urgenţă.

Acest moment festiv va fi marcat la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui printr-o serie de manifestări dedicate Zilei Protecţiei Civile.

La nivelul inspectoratului, în toate subunităţile de intervenţiie din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi, oraşul Negreşti, la Punctele de lucru din Murgeni şi Ivăneşti, în ziua de 28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România este marcată prin Ziua Porţilor Deschise, unde sunt organizate activităţi informativ – educative la care pot participa preşcolari şi elevi din diferite unităţi de învăţământ, cât şi, alte persoane interesate de activitatea desfăşurată de către pompierii militari, a intervenţiilor pe tipuri de riscuri, la care locuitorii judeţului se pot confrunta, precum şi, modul de comportare al cetăţenilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Copiii vor primi pliante cu reguli de comportament în cazul producerii unui cutremur, a inundaţiilor, a accidentelor nucleare sau la descoperirea unor elemente de muniţie neexplodată.

Cu această ocazie, Ziua Protecţiei Civile în România, cinci subofiţeri vor fi avansaţi în grad, la gradul următor, înainte de termen.

Joi, 28 februarie, începând cu ora 9.00, la Sala Sporturilor din Municipiul Vaslui, sunt organizate competiţii, de tenis de masă, minifotbal, la care vor participa cadre de la comandamentul inspectoratului şi din cele trei structuri de intervenţie (Detaşamentele de Pompieri Vaslui şi Bîrlad şi Secţia de Pompieri Huşi).

Articolul precedentVaslui, gazda etapei pe Moldova a finalei CN de karate tradițional
Articolul următor”Ion Creangă-Cel mai frumos mărțișor al românilor”