Vasluiul a găzduit Festivalul de șah ”Sergenți la Centenar”, care a atras 100 de copii și tineri din zona Moldovei.

Competiția a fost acerbă, Open-ul U12 fiind câștigat de Eric Flavius Stancu, de la CS Capablanca Iaşi, urmat de Radu Matei Ursan, de la Realitatea Huşi, şi de Radu Ciobanu, de la ACS Gambit Huşi.

La Open U18, podiumul a fost ocupat de Ştefan Prisacaru de la Realitatea Huşi, Gabriel Romaşcu de la CS Sergentul Vaslui şi de Andreea Diana Rusu de la CS Peneş Curcanul Vaslui.

Au mai fost premiaţi şahişti: La Băieţi 8 ani: Iancu Rareş, Zaharia Emanuel şi Şenchiu Alex; La Băieţi 10 ani: Toma Vlad Nicolae, Hatman Mihăiţă şi Munteanu Cătălin; la Băieţi 12 ani: Bedreag Ain, Butiuc Vlăduţ şi Anghel David; La Fete 12 ani: Arnăutu Crina, şi desurorile Scîrlătescu Sabina şi Beatrice; La fete 10 ani învingătoare a fost Arianna Hagiu, urmată de Elena Ciobanu şi de Andrada Moldoveanu. Premianţii de la CIV 1100 au fost: Florina Iancu, Cosmin Dulgheru şi Miruna Calciu. La Categoria Băieţi 14 ani, premiie au fost adjudecate de: Sebastian Moldoveanu, de Sorin Stan şi de Alexandru Munteanu; La 16 ani au căştigat: Ionuţ Stan, Ioan Bălu şi David Potorac; La 18 ani, primele 3 locuri au revenit lui Alexandru Chiriac, Maftei George şi Ştefan Potorac.

”O surpriză foarte plăcută a furnizat-o Ioana Potorac, câştigătoare la Fete 18 ani, urmată de Bianca Ciobanu şi de Ioana Hudinia. La Fete 16 ani a triumfat Denisa Grecu, urmată de Elisabeta Bîrsă şi de Bianca Frunză. La categoria CIV 1100 au fost premiaţiş Dragu Răzvan, Emilian Dănilă şi Alex Palade. Premiile pentru perseverenţă au revenit Denisei Elena Panaite şi lui Victor Mario Bostaca”, a declarat Constantin Grosu, inițiatorul concursului.

Festivalul ”Sergenţi la Centenar” a fost ultima activitate din proiectul ”Sergenţi pe drumuri de costişe”, proiect adjudecat de CS Sergentul Vaslui de la Consiliul Local al Municipiului Vaslui, în luna aprilie 2018.

FOTO

Articolul precedent”Handbal în școlile de la sate” a atras peste 200 de copii la Vaslui
Articolul următorO casă din Rediu, mistuită de flăcări