Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Vaslui, s-a ales cu dosar penal pentru comercializare și deținere de articole pirotehnice fără drept. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au găsit și 12 detectoare de metale, pentru care băbatul nu a putut prezenta documente legale și nici autorizație pentru ele.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Vaslui efectuează cercetări față de un bărbat de 51 de ani din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Vineri, 20 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vaslui au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Vaslui, ocazie cu care au depistat și ridicat în vederea confiscării a unui număr de 26 200 articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3 cu o valoare de aproape 5 000 lei.

Cu ocazia perchezițiilor desfășurate au fost identificate și ridicate 12 detectoare de metale pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență sau autorizații de deținere.

În cauză urmează a fi dispuse măsuri legale privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

Articolul precedent4 tineri din județul Neamț reținuți de polițiști după fapte cu violență în Todirești
Articolul următorAutoturism furat din Olanda, în valoare de 144.000 de lei, descoperit în Vama Albița