În această săptămână, 14 autospeciale Dacia Logan ce vor fi folosite în activitățile operative, au fost repartizate structurilor operative (ordine publică, poliție rutieră și reținere și arestare preventivă) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

4 dintre aceste autospeciale vor fi alocate posturilor de poliție rurală de la Tutova, Solești, Găgești și Drânceni, 2 vor fi destinate structurilor de poliție rutieră din Negrești și Bârlad iar 7 vor asigura ordinea și liniștea publică în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși precum și în orașele Negrești și Murgeni.

Vehiculele sunt inscripționate, au rampe de semnalizare acustice și optice, un  set de roți suplimentar cu pneuri de iarnă și roată de rezervă, prize pentru stații și acumulatori suplimentari.

Autospeciala destinată Centrului de Reținere și Arestare Preventivă este compartimentată special și destinată activităților de transport reținuți/arestați preventiv. Aceasta este prevăzută cu perete despărțitor al celor două compartimente (șofer și pasagerul din dreapta, pe de o parte și cei transportați, pe

de alta), ranforsat, rezistent, etanș. Bancheta din spate este realizată din materiale rezistente la șocuri, iar geamurile laterale și luneta sunt acoperite cu folie, care nu permite vizibilitatea din exterior în compartimentul pentru reținuți.

De asemenea, această autospecială are un sistem de monitorizare video cu posibilitatea de filmare în buclă și stocare de minimum 2 ore.

Întregul efort de îmbunătățire a mobilității Poliției Române are ca beneficiar final cetățenii, astfel încât întreaga comunitate să poată beneficia de un plus de siguranță și de un serviciu polițienesc de calitate sporită.

Articolul precedentCSM Vaslui-CSM Focșani 30-26 (19-14): Joc entuziasmant al vasluienilor
Articolul următorLocalitățile fără curent electric în perioada 5 – 11 noiembrie