În perioada 07 – 10 decembrie 2018, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 39 misiuni, astfel:

  • 33 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
  • 5 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor;
  • un întors din drum la incendiu, în data de 08.12.2018, unde proprietarul a reușit să stingă începutul de incendiu.

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor: 

  • sâmbătă, 8 decembrie, la ora 15.06, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier produs între trei autoturisme, pe DN24, în zona ”Mărul de Aur” din localitatea Secuia, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui. La fața locului s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. În urma accidentului rutier, patru victime au fost evaluate la fața locului, iar una dintre ele a fost transportată la UPU-SMURD Vaslui.
  • duminică, 9 decembrie, la ora 00.12, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bîrlad, Punctul de lucru Murgeni, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în suburbia Schineni, a orașului Murgeni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul acoperișului, în zona bucătăriei. Urmare a incendiului au ars 5 metri pătrați din acoperiș. Au fost degradați 3 metri pătrați de tavan din PFL și 2 metri pătrați tavan din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic.
  • duminică, 9 decembrie, la ora 15.43, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bîrlad, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier, în municipiul Bîrlad, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă a drumului și a dislocat un contor de gaze, din fața unei porți. La fața locului au sosit echipele de intervenție Delgaz Grid Barlad, pentru remedierea defecțiunii și o ambulanța a SAJ Vaslui, substația Bârlad. Șoferul, o femeie în vârstă de 39 ani a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal de Urgență ,,Elena Beldiman” din Bîrlad.
  • duminică, 9 decembrie, la ora 15.52, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Teișoru, comuna Pușcași, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în interiorul unei camere. Urmare a incendiului au ars 20 metri pătrați din acoperiș, mobilier și produse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
  • luni, 10 decembrie, la ora 04.01, un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Huși, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în Municipiul Huși, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la acoperiș. Urmare a incendiului au ars două grinzi din lemn pe o suprafață de doi metri liniari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic.
Articolul precedentPolițiștii vasluieni, cu ochii pe comercianții de artificii
Articolul următorFOTO TABEL BÂRLAD. Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare