La sfârșitul săptămânii, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 579 misiuni, astfel:

 • 25 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
 • 221 pompierii militari au executat paza a 134 secţii de votare de pe raza judeţului Vaslui, constituind 536 misiuni;
 • 13 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor;

–          2 misiuni de transport a persoanelor la ambulanţă în municipiul Bârlad, în data de 07.10.2018;

–          o misiune de deblocare uşă, în municipiul Vaslui pentru facilitarea accesului personalului ambulanţei S.A.J. Vaslui, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 50 ani căzută în bucătărie.

 • duminică, 7 octombrie 2018, orele 11.13, un apel prin ”sistemul unic de urgență 112” o persoană anunță că, un microbuz cu mai multe persoane (posibil 16 persoane), este răsturnat în afara părții carosabile, într-o curbă pe DJ 245, între localitățile Florești și Morăreni, din județul Vaslui. Imediat, pentru gestionarea evenimentului cu victime multiple se dispune activarea ”Planului Roșu de intervenție”. Pentru aceasta au fost mobilizate 2 autospeciale complexe de stingere și descarcerare, o ambulanță de victime multiple, 3 echipaje SMURD și 2 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. Urmare a acestui eveniment rutier, în microbuz se aflau 16 persoane, din care 7 victime au fost transportate la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, 2 victime la CPU din cadrul Spitalului Municipal ”Elena Beldiman” Bârlad, pentru o victimă a fost necesară solicitarea elicopterului și transportul aeromedical la un spital în municipiul Iași, 5 victime evaluate la fața locului nu au necesitat transportul la spital și, din nefericire, la locul evenimentului s-a constatat decesul unei persoane de sex feminin. Intervenția a fost coordonată de către inspectorul șef al ISU Vaslui, colonel Blagoci Ghiorghe.

–          duminică, 7 octombrie, la ora 17.57, șapte pompieri de la Detașamentul de Pompieri Bârlad au intervenit pentru scoaterea unei bovine, căzute într-un șanț, în municipiul Bârlad, judeţul Vaslui.

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor: 

 • vineri, 5 octombrie, la ora 16.03, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, Garda de Intervenție nr. II Negrești a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuință în orașul Negrești, județul Vaslui. Au ars: aproximativ 15 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn și 8 metri pătrați din planșeu din lemn. A fost sălvată locuinţa cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un burlan neprotejat termic față de materialele combustibile. Intervenția a fost coordonată de către primul adjunct al inspectorului șef, colonel Tătaru Niculae.
 • vineri, 5 octombrie, între orele 18.30 – 22.00, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui, Ediția a XXV-a – Casa de Cultură a Sindicatelor ”Constantin Tănase” Vaslui.
 • vineri, 5 octombrie, între orele 07.29 – 09.40, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Huși a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la tranzitarea județului Vaslui a unui convoi al Protecției Civile din Republica Moldova.
 • vineri, 5 octombrie, între orele 08.43 – 10.45, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la tranzitarea județului Vaslui a unui convoi al Protecției Civile din Republica Moldova, ulterior fiind preluat de echipajele de pompieri ale ISUJ Galați.
 • sâmbătă, 6 octombrie, între orele 10.00 – 11.30, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui, Ediția a XXV-a – Casa de Cultură a Sindicatelor ”Constantin Tănase” Vaslui.
 • sâmbătă, 6 octombrie, la ora 13.50, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, produs pe un teren viran, în localitatea Sîrbi, comuna Banca, județul Vaslui. Au ars 2 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 6 octombrie, la ora 16.33, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari din comuna Bălteni, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la un depozit de furaje, în localitatea Bălteni Vale, comuna Bălteni, judeţul Vaslui. Au ars: 4 tone furaje și au fost salvate două case. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 6 octombrie, între orele 17.50 – 22.20, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui, Ediția a XXV-a – Casa de Cultură a Sindicatelor ”Constantin Tănase” Vaslui.
 • sâmbătă, 6 octombrie, la ora 20.02, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari din comuna Dănești, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la o casă, în localitatea Emil Racoviță, comuna Dănești, judeţul Vaslui. Au ars: paturi și diverse textile. Au fost degradate tocurile de la geamuri, uși, mobilierul și plafonul încăperii. A fost salvată locuința compusă din 4 camere cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric la un cablu electric defect.
 • sâmbătă, 6 octombrie, la ora 23.25, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Punctul de lucru Ivănești, în cooperare cu pompierii voluntari din comuna Pungești, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la o casă tip duplex, în localitatea Pungești, comuna Pungești, judeţul Vaslui. Au ars: aproximativ 25 metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală din lemn și 25 metri pătrați de acoperiș din azbociment pe astereală din lemn. A fost salvat complexul duplex cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile la un coș de fum deteriorat.
 • duminică, 7 octombrie, la ora 14.42, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, produs pe un teren viran, în localitatea Zorleni, comuna Zorleni, județul Vaslui, cu posibilitatea propagării la un lan de porumb de aproximativ 5 hectare. Au ars 2 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • duminică, 7 octombrie, între orele 18.40 – 21.35, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui, Ediția a XXV-a – Casa de Cultură a Sindicatelor ”Constantin Tănase” Vaslui.
 • duminică, 7 octombrie, la ora 22.35, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la o casă, în suburbia Floreni a orașului Murgeni, judeţul Vaslui. Au ars: 10 metri pătrați din fațada unui grajd, scânduri, cu posibilitatea propagării la întregul grajd, casă și anexele aferente. Au fost salvate casa, anexele și grajdul cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Articolul precedentPodeni și Munteni, fără apă marți, între orele 9.00 – 14:00
Articolul următorControale ale ITM la agenții economici din județul Vaslui