În perioada 15 – 20 februarie a.c., aproximativ 85 de polițiști au fost implicați, zilnic, între orele 01:00 – 04:00, la nivel județean, într-un plan de acțiune pentru creșterea siguranței traficului rutier.

Polițiștii au desfășurat activități preventiv-reactive, atât în scopul asigurării climatului de siguranță rutieră și civică, cât și pentru combaterea activităților infracționale.

Timp de o săptămână, polițiștii din structurile de poliție rutieră, ordine publică, investigații criminale, acțiuni speciale și alte structuri de poliție, au acționat pe raza județului Vaslui, între orele 01:00 – 04:00. Acțiunea a urmărit identificarea și tragerea la răspundere, atât a conducătorilor auto care se deplasează pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, cât și a celor care încalcă legislația rutieră în vigoare, esențială fiind prevenirea și combaterea activităților infracționale.

Astfel, cu ocazia celor peste 55 de filtre instituite au fost constatate 3 infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conform art. 336, alin.1 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii au aplicat 180 sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 26.000 lei, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este estimată la peste 7.500 lei.

Ca măsură complementară, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină și siguranță în rândul conducătorilor de autovehicule și combaterii tuturor faptelor antisociale.

Articolul precedentAgresor sexual, dus la penitenciar de polițiști
Articolul următorVasluienii s-au trezit cu scrisori de la primar