Elevii și profesorii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui au ținut să-și comemoreze patronul spiritual.

S-au împlinit trei ani de cânt marea maestră internațională a trecut în lumea umbrelor, însă vasluienii nu au uitat-o și au ținut să prezinte un scurt istoric al Elisabetei Polihroniade, fiind ținut și un moment de reculegere.

”Școala și orașul nostru vor fi marcate pentru totdeauna de un nume înscris pe frontispiciul școlii. Cu siguranță, timpul va șterge urmele pașilor noștri pe aceste locuri, când memoria colectivă va fi încărcată de prea multe evenimente, oamenii vor întreba de ce școala noastră poartă acest lume! Atunci, amintirile vor începe să curgă, derulând firul poveștii fără sfârșit, despre personalitatea Elisabetei Polihroniade”, a spus profesoara Doinița Grigore.

Cu acest prilej a fost lansat Proiectul Educațional ”Șahul-o punte între gândiri și incluziune”, care a fost inițiat de profesorii Mirela Bondrea, Doinița Grigore și Daniel Mocanu.

”În cadrul proiectului sunt implicați 100 de elevi, din care 52 provin de la școlile speciale, iar restul de la cele de masă, și 65 de cadre didactice. Scopul proiectului constă în valorizarea potențialului copiilor cu cerințe educaționale speciale prin jocul de șah în contextul integrării socio-școlare”, a spus Mirela Bondrea.

Grație acestui proiect se va organiza o nouă ediție a Concursului Național de șah ”In memoriam Elisabeta Polihroniade”, ajuns la ediția a patra și care va avea loc pe 1 iunie.

Și-au anunțat participarea echipaje din 13 județe ale țării.

FOTO

Articolul precedentNoi medici la Spitalul Județean de Urgență Vaslui
Articolul următorPompierii vasluieni donează sânge