Gara CFR Bogdănești, din comuna Fălciu, este tot mai aproape de autodistrugere. În urmă cu 9 ani, aici s-au investit peste 7 milioane de lei în modernizarea stației CFR care asigură trecerea frontierei din România în Republica Moldova.

S-au reconstruit terasamentele, s-au montat servere pentru comunicații internaționale și camere de supraveghere, s-au asigurat spații vitale pentru controalele de trecere a frontierii.

Din păcate, Căile ferate din Republica Moldova au considerat că ruta Stoianovka –Bogdănești nu mai este profitabilă și au închis circulația.

Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, spune că anularea trecerii de frontieră pe calea ferată de la Bogdănești este o mare greșeală care a influențat negativ dezvoltarea economică a zonei de pe ambele maluri ale Prutului.

”Și noi, și conducerea județului, încercăm să dăm drumul la podul de la Bogdănești. Cu regret spun că nu există bunăvoință nici din partea autorităților moldovene, nici din partea autorităților din România. Ar trebui mai multă implicare! Este păcat! S-au investit atâțea bani, iar lucrurile se degradează. Este păcat, fiindcă aici există aparatură de ultimă generație. Cred că și condițiile de viață s-ar îmbunătăți, dacă traficul pe podul de la Bogdănești ar fi funcțional”, a spus Neculai Moraru.

Singura legătură feroviară activă dintre România şi Republica Moldova este în judeţul Iaşi, la Ungheni.

Articolul precedentȘedința Colegiului Prefectural Vaslui
Articolul următorProfesorii de sport din Vaslui, în schimb de experiență la Anenii Noi