10 profesori de sport din județul Vaslui au participat la un seminar desfășurat la Liceul Teoretic ”Emil Nicula” Mereni, din raionul Anenii Noi, R.Moldova.

În cadrul activității, dascălii au participat la o lecție de educație fizică, pe tema jocului de volei, au aflat informații despre ”Dezvoltarea multiplelor inteligențe ale elevilor în cadrul procesului educațional” și au asistat la un antrenament sportiv din jocul de baschet cu elevi din ciclul liceal.

”Ne-am bucurat de un schimb de experiență benefic atât pentru noi, dar mai ales pentru activitatea noastră didactică. Am avut parte de o primire călduroasă, cu pâine și sare, precum și  cu mere, având legătură cu denumirea localității, doamna director Lidia Creţu povestind legenda satului și a liceului pe care îl conduce. Am fost întâmpinați de toți profesorii de educație fizică ai raionului, inclusiv de metodistul principal, ceeea ce la noi înseamnă inspector pentru educație fizică şi sport. A fost un schimb benefic de experiență cu multe aspecte asemănătoare, dar și cu diferențe ale  procesului instructiv-educativ, ce pot avea şi aplicabilitate practică. S-a observat dorința cadrelor didactice din Republica Moldova de a realiza pe viitor diferite proiecte cu unităţi şcolare din România”, au spus profesorii participanți din Vaslui.

Cei 10 profesori vasluieni au vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie unde au aflat că acest sat a fost înființat de însăși Domnitorul Ștefan cel Mare, care a lăsat o parte din oștenii săi pe aceste meleaguri (1457) pentru a se stabili aici, iar denumirea de ,,mereni” vine de la livezile întinse de meri, dar și de la faptul că oamenii erau ,,mereni”- credincioși ai Mănăstirei Căpriana.

Articolul precedentGara CFR Bogdănești, în pericol de distrugere!
Articolul următorVIDEO. Trei indivizi căutați de polițiști după ce au spart mai multe mașini în zona Gării din Bârlad