Ieri, la sediul PSD Bârlad, în urma unei conferințe municipale, social-democrații i-au desemnat prin vot secret pe cei trei colegi de-ai lor care se luptă în competiția internă pentru poziția de candidat la alegerile locale de anul acesta, la funcția de primar al municipiului Bârlad.

Abia pe 15 februarie 2020, Organizația PSD Bârlad a anunțat că va face cunoscut numele candidatului care se va înscrie în cursa pentru Primăria Bârlad. Marele absent de pe lista „scurtă” pentru fotoliul de primar este deputatul Adrian Solomon, iar la bursa zvonurilor se vehiculează că totul nu este decât o strategie de-a acestuia de a ține departe de orice atac din partea opoziției numele candidatului pe care PSD îl va da pentru alegerile locale.

Iată cine sunt cei trei membri social-democrați care sunt în cărți, deocamdată, pentru poziția de candidat la scaunul de primar:

Roxana Miron Feraru

Actualmente viceprimar al municipiului Bârlad, însă în aproape cei patru ani de mandat nu a susținut nici o conferință de presă din această titulatură. S-a făcut remarcată ca purtător de cuvânt al Organizației Locale, prin comunicatele de presă bine consolidate literar, dar și printr-un scandal mai puțin cunoscut opiniei publice bârlădene, după ce ar fi apărut într-un film cu tentă erotică prin anii 2000. Facem precizarea că mai sus-numita nu apare drept protagonistă în scene indecente ci doar tenta filmulețului este una care dă conotație și o „coloratură oarecum erotică” producției cinematografice în sine.

Filmul cu pricina, turnat undeva în afara țării, a stârnit curiozitate și numeroase controverse până în urmă cu 3 ani, când (nu se știe cum) scenele în care apărea viceprimarul Bârladului au fost refăcute, iar numele Roxanei Miron (așa cum apărea pe generic) a fost scos. Filmul și chiar trailer-ul, au dispărut de pe internet și conform unor zvonuri, cei care ar intenționa să le facă publice sunt pasibili de procese civile (vom detalia acest subiect într-un alt material).

Imagine

Dorin Apostu

Fost viceprimar al municipiului Bârlad în perioada martie 2015 – iunie 2016. S-a mai vehiculat numele său în anul 2015 pentru candidatura la funcția de primar din partea PSD, la alegerile locale din 2016. Actualmente este consilier local din partea aceleiași formațiuni politice.

Traian Petcu

A deținut funcția de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Odată cu venirea Guvernului Orban, Traian Petcu a fost nevoit să părăsească postul. Surse din cadrul PSD spun că acesta este cumătru chiar cu președintele Organizației PSD Bârlad, Adrian Solomon.

PNL caută candidatul perfect, dar nu-l găsește

Din tabăra liberală, vin zvonuri conform cărora actualul primar Dumitru Boroș nu ar mai vrea să candideze pentru un nou mandat în fruntea primăriei și că s-ar reorienta către listele parlamentare, pentru un post de deputat.

Asta și din cauză că, în mandatul actual, nu a reușit să îndeplinească nici măcar o promisiune pe care a făcut-o în campania electorală. Și nici proiecte extrem de importante pentru comunitate nu s-au desfășurat în mandatul său.

Articolul precedentAccident rutier în apropiere de Bârlad, în localitatea Sârbi – FOTO
Articolul următorUn bărbat din Drânceni a ajuns în arest după ce a dat foc casei tatălui său vitreg