Un bărbat în vârstă de 43 de ani, șofer pe un autocar care efectua curse ocazionale pe ruta Republica Moldova – Franța, s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiștii de frontieră și depistat cu țigări de contrabandă și băuturi alcoolice.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră vasluieni, în cadrul unei acţiuni punctuale desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au oprit pentru control, pe traseul Huşi-Iaşi, pe raza localităţii Drânceni, județul Vaslui,  un autocar înmatriculat în România, care efectua o cursă ocazională pe ruta R. Moldova – Franţa, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, cu cetățenie română.

În momentul în care polițiștii l-au oprit, șoferul a declarat că deţine cantitatea de 10 pachete de ţigări şi 4 sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huşi, pentru un control amănunţit.

În urma controlului amănunţit, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru bagaje şi în locuri greu accesibile, ascunse şi nedeclarate, 19.320 de ţigarete  (966 de pachete de ţigări) de diferite mărci şi 5.5 litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză R.Moldova. Atât țigările, precum și cantitatea de alcool aparţineau șoferului.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 14.800 de lei a fost confiscată.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Articolul precedentVIDEO. Taxi răsturnat pe o stradă din Bârlad. Autoturismul a lovit o dubiță parcată
Articolul următorDepistat la controlul de frontieră, fără drept de circulaţie