Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui efectuează cercetări față de un bărbat de 24 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sau cu dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În noaptea de luni, 4 ianuarie a.c., ora 00:44, în timp ce bărbatul de 24 de ani conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, spre localitatea Muntenii de Jos, nu a oprit la semnalele polițiștilor, încercând să se sustragă verificărilor. Acesta, împreună cu un pasager, au coborât din autovehicul și au luat-o la fugă, fiind urmăriți de către polițiști.

Polițiștii Serviciului Rutier au reușit să imobilizeze pasagerul, un tânăr de 17 ani, din comuna Solești, iar conducătorul auto a fost depistat la scurt timp, de către colegii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bărbatul de 24 de ani nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea a indicat o valoare de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335, alineat 1 din Codul Penal și art. 336, alineat 1 din Codul Penal.

Articolul precedentSexagenar din Todirești, aproape de comă alcoolica la volan
Articolul următorDosar penal pe numele unui bărbat din Puiești