Actiunea de control a Politiei Rutiere, organizata vineri noaptea in Bucuresti si in Judetul Ilfov, a urmarit in principal conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului, dar si alte categorii de abateri de la normele de circulatie

Marți, 05 februarie a.c., ora 19:45, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Cristești, comuna Puiești, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au oprit, pentru control, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă  de 41 de ani, din comuna Puiești, județul Vaslui.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii bârlădeni l-au condus la Biroul Rutier Bârlad, în vederea testării acestuia cu aparatul alcooltest. Astfel, a rezultat o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice și stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe“ și de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de articolele 336, alineat 1 și art. 335, alineat 1, ambele din Codul Penal.

Articolul precedentA condus beat, fără permis și a fugit de polițiști în momentul în care a fost oprit
Articolul următorSocietăți comerciale amendate și marfă contrafăcută confiscată