Polițiștii din Bârlad, au prins ieri noapte un minor în stare de ebrietate la volanul unui autoturism care circula haotic pe o stradă din zona Gării. În mașină se mai aflau alți patru adolescenți, printre care și unul care a sustras cheile de la părinți.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, care patrulau pe strada Mihai Viteazul din Bârlad, au depistat și interceptat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa în zig-zag.

La volanul autovehiculului se afla un adolescent din localitatea Blăgești, în vârstă de 16 ani, care nu poseda permis de conducere. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au stabilit faptul că unul dintre pasageri, un alt adolescent în vârstă de 15 ani din municipiul Bârlad, a sustras cheile de la autoturismul părinților săi și l-a încredințat celuilalt de 16 ani, spre a fi condus pe drumurile publice. În mașină au mai fost depistați 3 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1 din Codul Penal, „furt în scop de folosință”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 230 din Codul Penal și „încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 3 din Codul Penal”, precizează reprezentanții IPJ Vaslui.

Articolul precedentCăruță izbită de un autocamion în apropiere de Tomești
Articolul următorPolițistul Vizitiu a scăpat de arest