De astăzi, 8 mai 2020, pentru bârlădenii iubitori de lectură au fost amplasate, în cele mai intens circulate locuri publice, 12 căsuțe cu cărți, de unde doritorii pot împrumuta orice volum disponibil.

Zonele în care se pot găsi căsuțele sunt Grădina Publică (trei), Judecătoria Bârlad (una), Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” (trei), platoul patinoarului (una), Monumentul Eroilor Neamului (una), zona Capșa-Confecții (una), Parcul „Mihai Eminescu” (una) și parcul din fața Stației CFR Bârlad (una). Titlurile disponibile pentru iubitorii de carte sunt dintre cele mai diverse, dar și extrem de cunoscute.

„Proiectul îmi este foarte drag, am ținut foarte mult să îl văd finalizat și l-am realizat, evident, cu sprijinul colegilor de la Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu”. Bârladul este mare iubitor de carte, dar pentru că nu multă lume are timp să meargă la bibliotecă sau la o librărie să își cumpere un titlu, ne-am gândit că este bine să venim noi în întâmpinarea oamenilor. Le oferim astfel posibilitatea ca, atunci când merg pe stradă spre casă, sau când se va putea ieși în parcuri, să aibă ocazia să își ia o carte cu ei. Dacă doresc, oamenii o pot păstra, dar rugămintea este să aducă alta în loc pentru a încuraja cât mai mult lectura, o adevărată hrană pentru minte și suflet”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În perspectivă, proiectul își mai propune și amplasarea unor căsute cu jucării, planșe, creioane și carioci de colorat, în apropierea parcurilor de joacă.

Articolul precedentBILANȚ OFICIAL LA ZI: Coronavirus – 14.811 de cazuri confirmate în România! Situația și pe județul Vaslui.
Articolul următorPovestea elevei care a cerut un telefon împrumut de la primarul din comună, a avut ecou și peste hotare!