ACTUALIZARE. Conform cercetărilor de la fața locului, s-a stabilit că Andone Cornel – bărbatul decedat, a căzut în interiorul imobilului de la o înălțime de aproximativ 4 metri.

În primă fază, în apelul de la 112 efectuat în această dimineață, se semnalase căderea de la înălțime din exteriorul casei unde lucra echipa de muncitori.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Zi de sărbătoare cu ghinion pentru un bărbat în vârstă de 50 de ani, care muncea la o firmă ce executa construcția unui acoperiș la o casă situată pe strada Mircea cel Bătrân din Bârlad. Acesta a căzut în gol, de la aproximativ șapte metri înălțime, fiind transportat în stară gravă la spitalul din localitate. În ciuda numeroaselor manevre de resuscitare, medicii bârlădeni l-au declarat decedat.

Cornel Andone, lucra ca angajat la o firmă care în această dimineață s-a apucat de execuția unor lucrări ale unui acoperiș, la o casă situată pe strada Mircea cel Bătrân. La un moment dat, acesta a căzut de la o înălțime de aproximativ 7 metri și a rămas inert. Colegii acestuia au sunat imediat la 112 solicitând intervenția unui echipaj al ambulanței.

Medicii sosiți la fața locului l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 50 de ani în stop cardio-respirator și au început manevrele de resuscitare, iar după ce l-au stabilizat, l-au transportat la spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad.

Aici, Cornel Andone a fost diagnosticat cu multiple politraumatisme produse prin cădere de la înălțime și cu traumatism cranio-cerebral. Medicii de la UPU au dispus efectuarea unei investigații la computerul tomograf.

Bărbatul căzut de la înălțime a intrat din nou în stop cardio-respirator în timp ce se afla sub supravegherea personalului de la UPU, medicii de aici intervenind din nou cu manevre de resuscitare. Din păcate, Cornel Andone nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decedat la ora 13:08.

Cornel Andone avea 50 de ani și era din localitatea Crâng, comuna Perieni.

Polițiștii cât și inspectorii ITM desfășoară cercetări pentru a se stabili cauzele exacte care au dus la producerea incidentului. Incidentul este considerat accident de muncă. În cauză s-a deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Articolul precedent146 de controale ale inspectorilor ITM Vaslui în luna octombrie
Articolul următorAu început lucrările la Monumentul Eroilor Neamului