Doi conducători auto, unul din Bârlad și celălalt din Murgeni, au fost protagoniștii unui accident rutier produs la ieșirea din municipiu, în dreptul fostelor sere. Evenimentul rutier a avut loc ieri dimineață în jurul orei 10:30.

Un bărbat din Bârlad, în vârstă de 73 de ani, aflat la volanul unui autoturism care se deplasa pe direcția Bârlad spre Vaslui, a vrut să vireze la stânga în intersecția cu drumul care duce spre Stadionul Rulmentul, însă nu a apreciat corect distanța dintre el și alt autoturism care venea pe contrasens. Urmare a manevrei efectuate greșit, între cele două autoturisme a avut loc un impact frontal.

Șoferul care circula regulamentar, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Murgeni, a avut nevoie de îngrijiri medicale, el fiind transportat la Spitalul Municipal de Urgeță „Elena Beldiman” din Bârlad. Aici însă, a semnat pe proprie răspundere și a refuzat orice ajutor medical, plecând acasă. Câteva ore mai târziu, simțindu-se rău, a revenit la spital.

„Victima este hemodializatã cronic, a plecat dimineatã de la CPU refuzând investigațiile medicale, la Centrul de Dializã si de acolo l-au întors cu ambulanta la CPU dupã-amiazã. A fost diagnosticat cu „contuzie toracicã si plagã tãiatã aripa nazală”, stabil hemodinamic, constient, fãrã traiecte de fracturã pe radiografia toracicã, fãrã leziuni de organ ecografic, cel mai probabil va pleca acasã”, a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bârlad.

Polițiștii i-au testat pe cei doi conducători auto cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Șoferul din Murgeni a prezentat polițiștilor un permis de categoria C, însă pentru conducerea unui autoturism este necesar unul tip B. El este cercetat acum pentru „conducerea unui autovehicul cu permis necorespunzător”. Șoferului din Bârlad i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Articolul precedentVeteran de război din Bodgănești, sărbătorit la 100 de ani! FOTO
Articolul următorAsociația ”Filantropia Ortodoxă” Huși va inaugura un nou așezământ social