Autoritățile din comuna Bogdănești au ținut să-l sărbătorească pe veterenul de război, Gheorghe Scânteie, ajuns la vârsta de 100 de ani.

Primarul Ion Dorobanțu a ținut să-i confere o plachetă aniversară și un sprijin financiar, precizând că nea Gheorghe, cum îl strigă sătenii, este un exemplu pentru comunitatea din Bogdănești.

Din păcate, veteranul, de câteva zile, este netransportabil, însă este mândru de ce a realizat de-a lungul vieții, fiind un familist convins.

Acesta a povestit că a prins cel de-al doilea război mondial în totalitate, din 1941 până în 1945, fiind militar la artilerie.

Comunitatea din Bogdănești se bucură de eveniment, mai ales că până acum nu a mai trăit un asemenea moment, ca un localnic să-și aniverseze vârsta de 100 de ani.

El a mai primit diplome aniversare din partea Instituției Prefectului-județul Vaslui, Consiliului Județean, Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad, Centrului Militar Județean și Asociației Veteranilor de Război, care i-a mai acordat un ajutor financiar, în valoare de 200 lei, și un tort aniversar.

Cei prezenți i-au cântat ”La mulți ani!” și l-au felicitat pentru frumoasa vârstă.

Articolul precedentRăsturnare spectaculoasă la Negrești! Pasagerii mașinii sunt în stare gravă!
Articolul următorAccident rutier la intrarea în Bârlad dinspre Vaslui – FOTO