Martins Adailton nu poate uita perioada când a îmbrăcat tricoul galben-verde, brazilianul considerând la patru ani de la dispariția echipei că Vaslui a fost cea mai bună din România.

Din păcate, formația vasluiană nu a câștigat nimic, asta, în opinia lui Adailton, din cauza temperamentului finanțatorului Adrian Porumboiu și a mentalităților fotbaliștilor români.

”Dacă domnul Porumboiu ar fi fost mai temperat, eu cred că Vasluiul ar fi putut câștiga campionatul. Vaslui avea o echipă care putea câștiga tot în acei doi ani. Cea mai bună echipă, însă, de fiecare dată, am început foarte rău, abia apoi am jucat perfect. Vaslui nu era o echipă cu tradiție, dacă ar fi avut tradiția celor de la Rapid, Steaua, Dinamo, cu un lot ca al nostru, ar fi câștigat tot. În plus, eram patru, cinci jucători care aveam experiență mare, care gândeam altfel, în timp ce mulți alții se mulțumeau cu puțin. De exemplu, unul ca Sânmărtean avea experiența jucătorului care a mers afară, a jucat la o echipă precum PAO, știa ce înseamnă. Însă nu toți cei care au jucat aici în România gândeau așa. Se mulțumeau cu puțin, cu bucăți de performanță. Pentru a câștiga un meci trebuie să faci totul perfect o săptămână, pentru a câștiga un campionat, trebuie să faci totul perfect un an. Aici cred eu că era problema. De exemplu, eu intram pe teren nu pentru câștigarea salariului, ci pentru a învinge, apoi, normal, ar fi venit și câștigarea salariului. Din păcate nu toți gândeau așa. A fost o mare suferință pentru mine, am jucat doi ani și nu am câștigat nimic”, a spus Adailton.

Brazilianul a îmbrăcat tricoul galben-verde timp de două sezoane, perioadă în care a bifat 59 de meciuri, marcând 17 goluri.

Articolul precedentCoregraful Gheorghe Ilașcu, sărbătorit la 80 de ani
Articolul următorProblemele educației, vechi și actuale