Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe raza județului Vaslui, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 51 de agenți economici (35 societăți comerciale și 16 producători agricoli) și legitimate peste 70 de persoane.

Au fost constatate 4 infracțiuni dintre care 2 de evaziune fiscală, prevăzute și pedepsite de art. 9 din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și 2 prevăzute de alte acte normative (Legea nr. 86 din 2006 privind Codul Vamal și Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive).

Au fost ridicate, în vederea confiscării, atât suma de 1.260 lei cât și produse (băuturi alcoolice, țigarete, legume și fructe) în valoare totală de peste 4.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 36 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 3 la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și 1 la Legea 103/1992 (privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult).

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 71.000 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și protejării consumatorului.

Articolul precedentEpiscopia Hușilor a cheltuit 1 milion de lei pe ajutoare sociale
Articolul următorJoi, 28 februarie, se oprește apa la Bârlad!