Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui s-au întrunit în ședință de urgență, ținând cont de faptul că a fost emis un COD PORTOCALIU de vreme severă, care va cuprinde județul Vaslui începând de astăzi, ORA 15, și până mâine, ORA 10.
Se vor semnala: ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată.
În jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.
În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.
În aceste condiții, CJSU a alertat toate primăriile să sigure permanența la sedii pe perioada codului și să fie pregătite de intervenție în caz de apariția unei situații de urgență.
Și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui are pregătită logistica și forța umană pentru eventuale intervenții.
De asemenea, reprezentanții Apelor Române monitorizează în permanență cursurile râurilor și acumulările din județ, luând măsuri de prevenire a eventualelor inundații.

Articolul precedentBârlădeanca Ramona Strugariu anunță transparență totală în ceea ce privește cheltuirea banilor de europarlamentar
Articolul următorConcursul ”Cu viața mea apăr viața”, etapa județeană