ACTUALIZARE. În urmă cu puțin timp, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui a transmis că minorii dispăruți au fost găsiți și că sunt în stare fizică bună.

„Din fericire, cei doi copii au fost găsiţi undeva în apropierea stânii de la care au plecat. Ei sunt în afara oricărui pericol şi vor fi internaţi într-un centru social al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări au plecat cei doi minori”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Se pare că cei doi copii au plecat de la o stâna care aparţinea familiei, în urma unei dispute cu tatăl, iar timp de şase zile, minorii ar fi stat ascunşi prin curţi sau case părăsite din zonă, neexistând indicii că ar fi fost victime ale vreunei infracţiuni.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Mai multe echipaje de poliție și pompieri caută la ora aceasta doi băieți minori, care au dispărut încă din data de 2 noiembrie 2019. Părinții spun că nu au intrat la bănuieli, deoarece au crezut că au plecat la bunica lor. Primarul comunei Banca a fost cel care a anunțat autoritățile cu privire la dispariția copiilor.

Vasile Vânătoru, primarul comunei Banca, a fost cel care a alertat autoritățile și a semnalat dispariția celor doi minori, după ce a aflat de la părinți că aceștia nu mai sunt de găsit.

Părinții spun că băieții, Neculai Irimia (13 ani) și Ion Mihai Irimia (11 ani) au plecat sămbătă seara, pe 2 noiembrie a.c., către casă, pornind de la stâna tatălui lor. Cei doi spun că nu și-au făcut griji că minorii nu erau acasă, deoarece aceștia mai obișnuiau să meargă la bunica lor și să rămână acolo preț de câteva zile.

Abia astăzi când au văzut că băieții nu sunt nici la bunica lor și nici acasă, au intrat în alertă. Au întrebat în stânga și în dreapta dacă i-a văzut cineva însă nimeni nu știe nimic de ei.

La această oră se fac căutări pe traseul celor doi minori, la acțiune participând peste 20 de pompieri și polițiști.

La  data  dispariției, Irimia Neculai era îmbrăcat cu un pulover albastru cu dungi roșii, purta pantaloni sport albaștri, cizme de cauciuc de culoare albastră și un fes negru. Semnalmente :  Înălțime de aproximativ 1.40 metri, greutate aproximativă este de 45 kg., părul șaten, ochi albaștri.

Irimia Ion Mihai era îmbrăcat cu o geacă maronie, purta pantaloni gri și cizme de cauciuc de culoare verde. Semnalmente :  Înălțime de aproximativ 1.40 metri, greutate aproximativă este de 40 kg., părul blond, ochi verzi.

Articolul precedentMotociclist implicat într-un accident în intersecția de la IRIS din Bârlad
Articolul următorAproape 500 de angajați din structurile MAI, angrenați în organizarea și desfășurarea alegerilor Prezidențiale