Alexandru Rafila le-a transmis românilor câteva recomandări pentru perioada sărbătorilor de iarnă în contextul apariției noii tulpini Omicron de coronavrus. Ministrul Sănătății a anunțat că noi măsuri vor fi anunțate săptămâna viitoare. 

„Vom avea o presiune suplimentară datorată acestei tulpini Omicron și cred că fiecare trebuie să înțelegem că e responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja personal și pe cei cu care intrăm în contact”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, după ședința de urgență în contextul confirmării tulpinii Omicron în România și a sărbătorilor de iarnă.

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri. Dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Oamenii să se protejeze în continuare, să nu creadă că o incidență scăzută e un element de nerespetare a unor reguli. Dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape ne normalitate”, a spus Rafila.

Întrebat dacă e posibil ca pe 31 decembrie, la 12.00 noaptea, de Revelion, oamenii nu vor avea voie să iasă în stradă să sărbătorească trecerea dintre ani, Rafila a spus că nu vor fi luate „măsuri stupide”.

„Discutăm acest lucru, dar nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă întoarcerea în timp util la domiciliu. (…) Fiți convinși că nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate”, a adăugat Al. Rafila.

„Subiectul va fi dezbătut și adoptat în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înțeleagă că aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidența este mică, utilizarea corectă a măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e absolut obligatorie”, a declarat Rafila.

Articolul precedentNoi măsuri intră în vigoare. Încă un act oficial, pe lângă Certificatul verde
Articolul următorPNL și PSD împart prefecții și agențiile