Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă, asupra unui bărbat din R. Moldova, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Germania.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturrism înmatriculat în Germania, cetățeanul din R. Moldova  C.V., în vârstă de 46 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă, în interiorul portmoneului lui C.V., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, C.V. a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentTârgul de Paște la Bârlad va avea loc între 18 și 28 aprilie
Articolul următorSimpozion internațional la Școala ”Alexandra Nechita” Vaslui