Pe 12 aprilie va avea loc Simpozionul Internațional pentru Educație Intergenerațională. Evenimentul este organizat de Şcoala “Alexandra Nechita” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.

În ultimul deceniu, judeţul Vaslui a fost spaţiul în care s-au desfăşurat numeroase proiecte
novatoare în domeniul educaţiei – de la educaţia preşcolară şi gimnazială, la cea a elevilor de liceu, a tinerilor şi a adulţilor. Toate aceste proiecte, recompensate adesea cu înalte distincţii ale Comisiei Europene (European Language Label) sau ale Ministerului Educaţiei Naţionale (Şcoala Europeană), împreună cu alte iniţiative valoroase de formare, trebuie să-şi găsească un forum adecvat de propagare a bunei practici.
În acest spirit, Simpozionul Internaţional pentru Educaţia Intergeneraţională intenţionează
să valorifice şi să popularizeze exemplele de bună practică acumulate, aplicând totodată
prevederile UNESCO cuprinse în Cadrul de Acţiune de la Dakar pentru Educaţia pentru Toţi, în vederea punerii la punct a unei strategii pentru educaţia lingvistică şi interculturală de calitate pentru toate vârstele; educaţia durabilă cu valorificarea experienţelor autohtone; transmiterea ştiinţei şi răspândirea rezultatelor pozitive; generalizarea educaţiei plurilingve intergeneraţionale; realizarea unor acţiuni speciale destinate educaţiei active la vârsta a treia.

Articolul precedentAltă carte de identitate falsă “oprită” din drumul către Germania
Articolul următorPolițiști moldoveni, în schimb de experiență la Vaslui