Polițiștii și jandarmii gălățeni au depistat, la un control de rutină, două autoutilitare care transportau material lemnos fără avize de însoțire. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei, fiind confiscați 18 m³ de lemn rotund de pin și o autoutilitară.

La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 15.40, un echipaj mixt de polițiști și jandarmi au oprit în trafic, pe D.N. 24D, în localitatea Bălăbănești, două autoutilitare care transportau material lemnos.

În urma verificării documentelor prezentate de conducătorii auto, doi bărbați de 25 și 31 de ani, angajați ai unei societăți comerciale din județul Vaslui, s-a constatat că materialul lemnos aflat într-una dintre autoutilitare nu avea aviz de însoțire, în cazul celei de-a doua existând neconcordanțe între cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire și cea care figura în sistemul informatizat de urmărire a materialelor lemnoase SUMAL.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, cele două autoutilitare au fost conduse la un canton silvic, unde s-a efectuat cubarea materialului lemnos.

S-a stabilit astfel, că în prima autoutilitară se afla cantitatea de 10,948 m³ lemn rotund pin, pentru care nu exista aviz de însoțire și, în cea de-a doua, cantitatea de 9,7 m³ lemn rotund pin, avizul fiind valabil doar pentru 2,7 m³.

Ca urmare, societatea comercială și cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 40.000 lei, pentru transportul materialelor lemnoase fără avize de însoțire și nerespectarea prevederilor legale privind modul de completare a avizelor de însoțire a materialelor lemnoase.

Totodată, au fost confiscați 18 m³ de material lemnos, precum și una dintre autoutilitare.

Articolul precedentDouă familii din Brăila au văzut moartea cu ochii
Articolul următorȘedința Colegiului Prefectural Vaslui