Peste 260 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui,  Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui și al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, au intensifiat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate 16 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 93 de obiective/locații de interes, peste 60 de mijloace de transport persoane ( dintre care 16 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 660 de persoane.

Echipele de control au depistat 139 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 20.250 lei.

Totodată, polițiștii au depistat și 31 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 7.500 lei.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentTânăr din Vaslui, prins după o urmărire ca-n filme de polițiști
Articolul următorEXCLUSIV LEGILE PUTERII Sorin Cîmpeanu: Nu se elimină transportul gratuit