Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie a.c., pe raza județului Vaslui, prin efectuarea de controale, în vederea depistării persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun.

În ziua de 17 martie a.c., între orele 08:00 – 16:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe raza județului Vaslui mai multe controale, în vederea depistării persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 65 de agenți economici  și legitimate peste 90 de persoane.

Au fost constatate 2 infracțiuni, prevăzute și pedepsite de art. 9 din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, dintre care 54 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și 10 pentru abateri la O.U.G. 28/1999  (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

Au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 6.800 lei, dar și țigarete, în valoare totală de peste 18.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 83.000 de lei.

Articolul precedentAu fost acordate primele bilete pentru tratament balnear
Articolul următorSe deschide târg auto la Centrul de Afaceri „Tutova”