O noua razie a polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vaslui a avut loc joi, 5 decembrie, în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, care a avut ca scop depistarea persoanelor care vând produse contrafăcute sau falsificate, fără acte legale de proveniență sau care se sustrag de la plata taxelor și impozitelor aferente.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 35 de agenți economici  și au fost legitimate peste 65 de persoane.

Astfel, au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 8 prevăzute și pedepsite de Legea 84/1998 (privind mărcile și indicațiile geografice) și 1 prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995-republicată (privind regimul materiilor explozive).

De asemenea, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 2 pentru abateri la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și 2 pentru abateri la Legea 103/1992 (privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult).

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 26.500 de lei.

Mai mult, a fost confiscată suma de 1.100 lei, cât și bunuri, în valoare totală de peste 600 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea cercetării, 450 obiecte pirotehnice și peste 320 de produse (jucării și obiecte de îmbrăcăminte) susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 10.000 lei.

Articolul precedentSăptămâna prevenirii tâlhăriilor – activități preventive ale polițiștilor din județul Vaslui
Articolul următorPădureni: scandal și amenințări cu drujba între trei bărbați și două femei