Un funcționar public din cadrul Primăriei Bârlad, care lucra în compartimentul Autorizări, a fost depistat marțea trecută ca fiind infectat cu Covid 19. Din acest motiv, încăperea unde-și desfășura acesta activitatea a fost dezinfectată și sigilată.

Încă de miercuri, 22 iulie, întreg sediul Primăriei a fost dezinfectat, iar astăzi – 24 iulie, s-a efectuat din nou o astfel de operațiune. Biroul unde lucra funcționarul infectat a fost închis și sigilat, colegul cu care acesta împărțea încăperea fiind deja în concediu de odihnă din 15 iulie a.c. .

S-au stabilit circuite de siguranță, separate, pentru accesul cetățenilor în clădire, iar acolo unde a fost posibil, în anumite compartimente, angajații au fost trimiși să lucreze de acasă.

Dincolo de situația absolut îngrijorătoare, în care se află funcționarul infectat cu Covid 19, nu am putut să nu observăm greșelile de ortografie din comunicatul postat (nu remis către ziarele locale, cum se procedează în alte județe) pe website-ul primăriei. Au mai fost și altele de-a lungul timpului, la fel de minore precum cea din „comunicatul” de astăzi, însă mulți se întreabă care au fost totuși competențele după care au fost „selectați” cei din Biroul de Presă al Primarului. Pentru că, din câte se vede, gramatica limbii române nu pare a fi punctul forte.

Pe autocorector nu se poate arunca vina, din două motive: greșelile de mai sus nu sunt specifice unei astfel de aplicații. Iar un Birou de Presă care se respectă, nu scrie comunicatele de pe telefonul mobil. Sau cel puțin, nu ar trebui să se procedeze în acest mod.

UPDATE. La aproape 24 de ore de la publicarea anunțului pe site-ul Primăriei Bârlad, a fost „remediată” eroarea de exprimare, prin postarea unui text cu același conținut, de data aceasta corect gramatical.

„Mostra” cu perlele Biroului de Presă o puteți vedea aici: http://www.primariabarlad.ro/wp-content/uploads/2020/07/Anunt-24-iulie-2020-1024×725.jpg

Articolul precedentDin 25 iulie, cine parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap riscă amendă uriașă!
Articolul următorVIDEO Ce mesaj are Ludovic Orban pentru PSD după ce i-a făcut public numărul personal de telefon