Grație unui proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 161 milioane de euro, 49 de localități vasluiene vor avea sisteme de apă și canalizare.

Printre lucrările prevăzute în proiectul de apă și canalizare se numără extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o distanță de 704 kilometri, forarea a 78 de puțuri, construcția a 54 de stații de tratare a apei potabile, reabilitarea unui număr de 130 stații de pompare și montarea a 48 rezervoare pentru stocarea apei.

Proiectul prevede extinderea și reabilitarea rețelelor de canalizare pe o distanță de 466 kilometri, montarea unui număr de 138 de stații de pompare a apelor uzate, construirea a nouă stații de epurare, realizarea unor extinderi de conducte de refulare pe o distanță de 65 kilometri etc.

”Este foarte importantă verificarea documentației care este făcută de Autoritatea de Management. Dacă aplicația de finanțare trece de aceste proceduri, atunci sunt îndeplinite condițiile de finanțare în vederea aprobării proiectului de către Comisia Europeană”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În Dragomirești, una din cele mai mari comune din județul Vaslui, cu 11 sate, proiectul este așteptat ca o mare șansă.

”Noi vrem să extindem rețelele de alimentare cu apă în satele Doagele și Popești, pentru că acolo nu au un sistem cu alimentare cu apă. Pe lângă extindere, vrem să forăm și un puț pentru apă potabilă. În localitate Dragomirești, care este foarte aglomerată ca populație, vrem să dezvoltăm sistemul de canalizare”, spune Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, susține că investițiile din localitate se vor ridica la circa 4,5 milioane de euro.

„În localitatea Fălciu se va extinde canalizarea la toate gospodăriile. Noi avem o stație de epurare a apelor uzate, iar acum vom extinde canalizarea la cele 7.000 de gospodării din localitate. Vom fora și patru puțuri noi și vom extinde rețelele de alimentare cu apă în satele Copăceana și Odaia. Vom lega la stația de tratare a apei potabile și satele Bogdănești și Rânzești, unde acum există un sistem de alimentare cu apă. Am pus la dispoziția operatorului județean toate datele necesare pentru realizarea proiectului”, a spus Neculai Moraru.

Articolul precedentVlăduț Dudău a fost convocat la naționala României U19 la futsal
Articolul următorTârgul de Paște la Bârlad va avea loc între 18 și 28 aprilie