Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un cetățean ucrainean, care transporta un pistol, din categoria armelor de foc neletale, precum și muniția aferentă acestuia încălcând regimul juridic al armelor și munițiilor.

În ziua de 22 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în țară cetățeanul ucrainean T.S., în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Avensis, înmatriculat în Polonia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascuns şi nedeclarat, în buzunarul din spate al scaunului din dreapta față al autoturismului, un pistol marca Walter, cal. 9 mm, cu un încărcător în care se aflau 7 cartușe.

Cu privire la aspectele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul în luna august 2019, că arma nu îi aparține și că nu a avut cunoștință de existența acesteia în autoturismul său.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu este deținătorul unui permis de port armă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului privind săvârşirea infracţiunilor de deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată.

Articolul precedentAu început lucrările la două blocuri ANL în Bârlad
Articolul următorIncendiu de proporții la Pungești! Au ars o moară și mai multe depozite!