7 ianuarie 2019, a fost zi cu ghinion pentru Viorel Rugină, asistent medical de la Ambulanța Bârlad, după ce a fost testat la locul de muncă cu aparatul etilotest și a fost depistat cu o valoare de 0,90mg/l alcool în aerul expirat. Totul, după un control surpriză în rândul angajaților.

La aproximativ 6 luni distanță, după ce Viorel Rugină a contestat suspendarea din funcție decisă de Serviciul de Ambulanță Județean, în urma faptului că a fost depistat băut la intrarea în tură, magistrații de la Tribunalul Vaslui i-au admis contestația și au decis că acesta trebuie reangajat. Mai mult, SAJ Vaslui trebuie să-i plătească salariile indexate din luna ianuarie până în prezent.

„Este vorba de o testare de rutină pe care noi o facem în rândul personalului. La data de 7 ianuarie, la intrarea și respectiv ieșirea din tură a fost testat tot personalul, iar asistentul respectiv a fost depistat având îmbibația alcoolică de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost antrenată răspunderea disciplinară iar comisia împreună cu conducerea unității o să stabilească sancțiunea raportat la gravitatea faptei. În ceea ce ne privește, toleranța este zero”, a declarat pentru Realitatea de Vaslui, în luna ianuarie, directorul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Viorel Rugină a motivat în momentul în care a fost depistat cu alcoolemie că venea la serviciu direct de la o petrecere de Sf. Ioan.

Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a depus contestație la decizia emisă de Tribunalul Vaslui. Curtea de Apel Iași va stabili zilele următoare un termen de judecată cu privire la conflictul dintre cele două părți, iar decizia magistraților ieșeni va fi definitivă și executorie.

Articolul precedentZORLENI. Femeie accidentată grav după ce a traversat neregulamentar
Articolul următorTrofeul ”Cupa Sergentul” la șah a ajuns la Buzău!